Sint-Lievens-Houtem

12de historische Livinuswandeling 2013: Goed wandelweer voor Livinus

 

Livinus beloonde de meer dan 250 Livinusstappers met goed weer op de wandeling van Gent(Sint-Baafsabdy) naar Sint-Lievens-Houtem. Gebaseerd op de tweedaagse Gentse bedevaart wordt deze wandeling reeds 12 jaar georganiseerd tijdens de zomerjaarmarkt te Sint-Lievens-Houtem. Dank zij de financiŽle en materiŽle sponsoring, vrijwillige helpers, worden bedelingsposten ingelast om de dorstige wandelaars te laven en de hongerige te spijzen met fruit en snoep.

De aanvoer naar Gent gebeurde met bussen. De Gentse draken (politie per fiets) loodsten de wandelaars door de straten van Gent tot aan de eerste frisdrankbedeling te Merelbeke. Een paar km verder werd er een rijstaartje aangeboden om vervolgens in Gontrode (1ste kontrole en rustpost) in een soort vlaamse kermis terecht te komen. Zo ging de wandeling verder met nog enkele rustposten en bedelingsposten waar frisdrank, fruit en snoep gratis werden aangeboden. De Livinuskapel, eindpunt van de wandeling, konden de deelnemers bezoeken voor ze te Sint-Lievens-Houtem de rest van hun consumptiebonnen konden verorberen.

De wandelaars waren zeer te vreden van de wandeling en hebben de organisatie dan ook bedankt voor de gezellige daguitstap met spijs en drank.De verste deelnemers uit Kontich, Kim Wecks en Sandy Peeters kregen en fles lekkere "Livinuskoffie" aangeboden. Ook was de nieuwe notaris Annelies De Bouver aanwezig op de wandeling.

De organisatie "De Livinusstappers" zijn reeds begonnen met de 13de editie op 29 juni 2014. Dus schrijf nu al maar in voor 't volgend jaar.

 

 

11de historische Livinuswandeling 2012 Gent-Sint-Lievens-Houtem

 

De elfde editie, een dag die ons lang zal bijblijven. Wij zaten al weken op een degelijk voorjaar, een lange hete zomer, te wachten. De weermannen hadden deze keer geen ongelijk. Regen en veel wind, eigenlijk herfstweer. Blijkbaar lieten de Livinusstappers zich niet afschrikken. Meer dan 230 deelnemers trotseerde zondag laatstleden. de regen om de Livinus wandeling tijdens de zomerjaarmarkt te ondernemen.

De wandeling van Gent(Sint-Baafsabdy) naar Sint-Lievens-Houtem is gebaseerd op de tweedaagse Gentse bedevaart.

Goed zeven uur was het al een drukte aan de opstapplaats in de Polbroek. De omslagen met de nodige bonnetjes, stickers en andere wetenswaardigheden kon je afhalen aan de plaatselijke supermarkt.

Zodra de bussen voorgereden kwamen, zocht elke deelnemer zijn plaats op. Om acht uur stipt vertrokken wij richting Gent. Door de goede zorg van Wim, kon ik deze maal de voorbereiding van dicht bij meemaken. Het viel dit jaar op dat er meer stappers vanuit Gent deelnamen.

Het startsein werd vlug gegeven, en de afgesproken politie per fiets liet ons werkelijk in de koude staan. Maar de Livinus organisatie namen de begeleiding vakkundig over. Iedereen had ondertussen de nodige regenbescherming boven gehaald. Te Gontrode, na 10 km, was de eerste rustpost voor een sanitaire stop of verpozing. Ikzelf, heb ongeveer halfweg de tocht, bij de vierde bevoorrading, van schoenen en kousen gewisseld. Maar de regen bleef aanhouden en in de open vlaktes van de velden blies de wind stevig door. Rond de middag, kon in Oosterzele in het parochiaal centrum een tweede

keer uitgerust worden. Broodjes aan democratische wandelprijzen kon men aldaar bekomen. Het bestuur had in het begin van de tocht na ongeveer 8 km een lekker rijsttaartje gegeven, en dat was mooi meegenomen.

Vanaf Oosterzele was de tocht met meer onverharde wegen, wat bij dergelijk weer minder aangenaam is, maar waar een ervaren stapper geen problemen mee heeft. Ik kijk alvast uit naar de editie van 2013 op 30 juni. In alle geval dank aan het bestuur van de Livinusstappers voor hun prachtige organisatie. Misschien is de H.Livinus volgens jaar bereid gevonden om voor goed weer te zorgen.

Bij leven en welzijn.

Maurice Spitaels

 

NB.: De organisatie dankt alle financiŽle en materiŽle sponsoring.

 

 

De 10de historische Livinuswandeling 2011 werd terug een groot succes.

 

Meer dan 200 deelnemers stonden klaar om de wandeling van Gent(Sint-Baafsabdy) naar Sint-Lievens-Houtem, gebaseerd op de tweedaagse Gentse bedevaart, te trotseren. In de voormiddag was het voor de wandelaars het ideaal weer. Niet te warm en niet te koud, maar wel droog.

De organisatie had, dank zij de financiŽle en materiŽle sponsoring en vrijwillige helpers, extra bedelingsposten ingelast om de dorstige wandelaars te laven en de hongerige te spijzen met fruit en snoep.

Na de aankomst van de bussen te Gent, loodsten de Gentse draken (politie per fiets) de wandelaars door de straten van Gent. Vanaf de Moskou-brug waren de wandelaars vrij en konden ze de perfecte bewegwijzering volgen. Eerst nog een gratis frisdrankje op de Merelbeekse bevoorradingspost en dan op naar Gontrode waar ze de eerste bezoekers waren van een soort vlaamse kermis (1ste kontrole en rustpost).

Tussen Gontrode en Oosterzele (aan de watermolen te Moortsele) werden de wandelaars extra bevoorraad van frisdrank, fruit en snoep. In Oosterzele (2de rustpost) konden de deelnemers nog eens genieten van hun 2de consumptiebon en werden belegde broodjes aangeboden aan een spotprijsje.Tussen Oosterzele en Houtem werden nog 2 bevoorradingsposten gezet waar frisdrank, fruit en snoep gratis werden aangeboden.

De Livinuskapel op de kapellenkouter, eindpunt van de wandeling, konden de deelnemers bezoeken voor ze te Sint-Lievens-Houtem de rest van hun consumptiebonnen konden verorberen.

De vele wandelaars waren zeer te vreden van hun wandeling en hun herdenkingspins 10 jaar Livinuswandeling en hebben de organisatie van de Livinuswandeling dan ook bedankt terwijl zij zich afvroegen hoe zoiets kan gebeuren voor zo weinig inschrijvingsgeld.

Wij hoorden tussen de feestvierders dat Frans Jozef Poortmans uit Aarschot de verste deelnemer aan de 10de Livinuswandeling was en zich reeds heeft ingeschreven voor volgend jaar.

Dus allen tot volgend jaar juni 2012 voor de 11de editie.